Szybkie, wiosenne, kolorowe :) Takie lubię najbardziej!
Składniki:
- świeże liście szpinaku,
- kilka młodych łodyżek świeżego selera naciowego z listkami,
- pół czerwonej papryki,
- pół cebuli,
- rozgnieciony ząbek czosnku,
- kilka gałązek zielonej pietruszki,
- 1 marchewka.
- makaron,
- przyprawy: pieprz, sól, sos sojowy,
- opcjonalnie: pół szklanki napoju sojowego
Warzywa siekamy i chwilę podsmażamy na patelni (oprócz pietruszki). Do warzyw dolałam pół szklanki napoju sojowego, by nieco rozrzedzić konsystencję. Można zamiast tego po prostu dolać trochę wody. Tak podduszone warzywa mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy świeżą pietruszką.
na patelni:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz