Propozycja lekkiego i łatwego do przygotowania dania. Jeśli
chcemy, by wykonanie go zajęło nam naprawdę mało czasu, możemy wybrać
ciecierzycę w puszce. W przeciwnym razie ziarno należy zamoczyć wcześniej na 12
godzin, a później ugotować. Warzywa warto urozmaicać i oczywiście dodawać dużo
surowizny.
Składniki:
- ciecierzyca (w
puszce lub do ugotowania),
- kuskus,
- dowolne warzywa (np. seler naciowy, cebula, koper włoski,
pietruszka),
- oliwki
Kuskus zalewamy wrzątkiem i układamy na talerzu, dodajemy
przygotowaną wcześniej ciecierzycę. Warzywa dodajemy na surowo lub chwilkę je
wcześniej podsmażamy, do smaku warto dorzucić kilka oliwek. Całość posypujemy
koperkiem lub pietruszką.
.
.
fot. pixel
.
.
fot. pixel
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz