Prosta w wykonaniu sałatka może stanowić dodatek do bardziej
„konkretnego” dania lub być samodzielną przekąską. Polecam podawać ją w małych
miseczkach, gdyż w wielkiej misie ciężka
cieciorka i pomarańcze wędrują na samo dno, a na wierzch wyłaniają się same liście – zatem całość wygląda wówczas
jak danie dla świnki morskiej. Dzięki serwowaniu w małych porcyjkach każdy
dostanie w miseczce wszystko, co mu się należy. Myślę, że moja świnka też by nie pogardziła taką miseczką. Wypróbuję.
Składniki:
- cieciorka (w puszce lub do ugotowania)
- świeże liście szpinaku
- pomarańcze
- 1 owoc granatu
Cieciorkę moczymy przez około 12 godzin, a następnie
wylewamy wodę i w świeżej gotujemy przez godzinę (ewentualnie ułatwiamy sobie życie wybierając ciecierzycę w puszce). Mieszamy z pozostałymi składnikami i
zjadamy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz