Składniki:
- pęczek włoszczyzny plus dodatkowo warzywa do posiekania na świeżo,
- mąka, jajko - na domowy makaron,
- 2 puszki pomidorów
- cieciorka sucha do ugotowania lub ostatecznie z puszki,
- przyprawy do zupy.
Ugotować wywar z warzyw (włoszczyzny) oraz przypraw (gotować długo - np 2h, żeby był intensywny); rozgotowane warzywa wyrzucić. Zostawić sam czysty wywar. Dodać 1-2 puszki pomidorów.
Osobno ugotować cieciorkę i domowy makaron o dowolnych kształtach (2 szklanki mąki, woda, jajko).
Posiekać świeże warzywa (np.marchewka, seler, pietruszka, seler naciowy) i włożyć do talerzy.
Do talerza dołożyć gorący ugotowany makaron, cieciorkę i zalać zupą pomidorową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz