wtorek

Krem pomidorowy ze świeżymi warzywami, cieciorką i domowym makaronem

 


 Składniki:

- pęczek włoszczyzny plus dodatkowo warzywa do posiekania na świeżo,

- mąka, jajko - na domowy makaron,

- 2 puszki pomidorów

- cieciorka sucha do ugotowania lub ostatecznie z puszki,

- przyprawy do zupy.

 

 Ugotować wywar z warzyw (włoszczyzny) oraz przypraw (gotować długo - np 2h, żeby był intensywny); rozgotowane warzywa wyrzucić. Zostawić sam czysty wywar. Dodać 1-2 puszki pomidorów. 

Osobno ugotować cieciorkę i domowy makaron o dowolnych kształtach (2 szklanki mąki, woda, jajko).





Posiekać świeże warzywa (np.marchewka, seler, pietruszka, seler naciowy) i włożyć do talerzy.

Do talerza dołożyć gorący ugotowany makaron, cieciorkę i zalać zupą pomidorową.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz