Jedne z wielu kotletów, które lubię na zimno jako przekąskę. Można też je podać na obiad lub jako burgera.
Co i jak?
Przygotowujemy:- ciecierzyca i ryż,
- orzeszki ziemne niesolone,
- szczypiorek lub cebulka,
- masło orzechowe,
- sos sojowy,
- mielone siemię lniane
Gotujemy ciecierzycę i ryż (akurat nawinął się czerwony); (może być równie dobrze sama ciecierzyca albo ryż).
Miksujemy to razem z 3 łyżkami masła orzechowego, dodałam też (jak zwykle do burgerów) zmiksowane siemię lniane, żeby wszystko się ładnie zlepiło).
Polewamy miksturę sosem sojowym, dorzucamy posiekany szczypiorek i nieco zmiażdżone orzeszki ziemne (bez soli bo taka ilość soli byłaby ohydna).
I je kto chce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz